GARLIC house Renders

approach to family house

 

We have been working lately on GARLIC house rendering and this is a view from the woods looking at the family house’s main facade.

The external metallic structure and mesh retain the stones collected from the site itself and continues up to the roof level to create a pergola that may be used for photovoltaic panels. The metallic frame emerging from the side is a rail for the sliding facade that opens completely the indoor space towards the exterior, hence, extending the main terrace and outdoor activity especially in summertime.

As for the Guard house, below are the final renderings showing it from below as well as the access to the roof vegetable garden from the back.

access to vegetable garden over guard house roof

view of guard house from below, floating over the natural site

 

#theOtherDada #tOD #workInProgress #GARLIChouse

Advertisements

About tOD

Active since 2010, the architecture lab theOtherDada defends an alternative position towards the current practice of sustainability through exploration of the context and medium, invoking new relationships between climate, landscape, and inhabitants. Informed by our research into biomimicry, we aim to connect to the natural ecosystems of sites to understand and consequently devise new potential living habitats. theOtherDada works within a collaborative process between architects, scientists, botanists, artists, economists and craftsmen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: