BRBARA house

A beach house with a minimal footprint designed to reduce its impact on the natural site and maximize the connection of indoor/outdoor space. This was made possible by splitting the house in two and moving one half of it upwards to enhance views and free space underneath. A courtyard punctures the space and highlights the cantilevered upper floor, while the swimming pool is raised as well to avoid digging into the site, and is instead embedded in the roof of the living area.


BRB03-01 copy

BRB11-03 copy

 

 

#theOtherDada #tOD #workInProgress #BRBARAhouse #todPreservedLandscapes

Advertisements

About tOD

Active since 2010, the architecture lab theOtherDada defends an alternative position towards the current practice of sustainability through exploration of the context and medium, invoking new relationships between climate, landscape, and inhabitants. Informed by our research into biomimicry, we aim to connect to the natural ecosystems of sites to understand and consequently devise new potential living habitats. theOtherDada works within a collaborative process between architects, scientists, botanists, artists, economists and craftsmen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: